Dag 5 (donderdag 9 mei 2024)
10 mei 2024 - Citrus Ridge, Florida, Verenigde Staten
Liefste dierbaren,
Ik slaap goed maar Diana heeft beetje last van de warmte om de slaap te vatten. Maar dat hebben we opgelost om de airco 's nachts ook beetje te laten coolen.
Vandaag staat een bezoek aan het Kennedy Space Center gepland. Toch een ritje van 2 uurtjes. Rond 11u waren we daar.
In Florida zijn er veel tolwegen en die proberen we te vermijden. Die worden geboekt door je nummerplaat.
Een iconische plaats met een enorme wereld-geschiedenis. Dat is het minste wat je van deze plaats kunt zeggen.
Je kan er zoveel doen dat je daar gerust 2 dagen kunt rondlopen.
We zijn gestart met de rondtour (bus) die naar de plaats brengt waar de raketten worden opgebouwd en dan verplaatst naar het lanceringsplatform. Dat transport heeft een duizelingwekkende snelheid van 1 mile/uur = 1.6km/u. De schuifdeuren van de opbouw-plaats
hebben 45 minuten nodig om te openen.
Ook de simulatie van de verschillende (ook mislukte) Apollo-vluchten waren indrukwekkend.
Diana heeft ook de simulatie van een lancering meegemaakt maar bleek niet zo fantastisch te zijn. Ik heb niet meegedaan omdat ik geen zin had in aanschuiven.
Daarnaast ook vele plaatsen met films over de enorme geschiedenis die deze plaats heeft.
Als je meer wilt weten moet je hun website maar eens opzoeken. Voor ons was het een hele mooie ervaring en echt de moeite waard.
Na een lange terugtocht (hier kennen ze ook files) zijn we gaan eten in het Texas Roadhouse Restaurant. Superlekkere steak en ribbekes hebben we gegeten. Het is een typisch amerikaans restaurant met vele tv-schermen met sport en veel volk.
Nog efkes tv gezien en dan weer in ons bedje om de volgende uitgerust te kunnen aanvallen. Ciaokes !!!
Karine:10 mei 2024amai weer de moeite!weer een schoon tripke!
Willem Min:10 mei 2024Knap !
Sonja Min:11 mei 2024Zal wel de moeite zijn geweest.