Dag 13

13 mei 2017 - Houston, Texas, Verenigde Staten

Dag 13 – zaterdag 13 mei 2017

Allerliefste volgers,

Onze 2de dag in Houston wordt een dagje ‘downtown’.
De skyline die je ziet voor je de stad binnenrijdt is toch fenomenaal, vind ik althans. Gewoon prachtig en zo amerikaans. In de stad zelf ook trouwens. Het is ook verbazend hoeveel groen er is in zo’n stad. Ze zorgen ervoor dat er genoeg parkjes en dergelijke zijn.
En als het 33°C is dan kan zo’n parkje een welgekomen plaats zijn efkes.

Na een parking te hebben gevonden (zonder probleem trouwensen niet duur als je een beetje oplet), is onze eerste stop het ‘Minute Maid Park’. Het is niet een fruitsap-fabriek maar het stadion van de ‘Houston Astro’s’ ... Het baseball-team. Elke dag is er een rondtour om 12u ... Maar nonkel Rudi heeft het ‘geluk’ dat vandaag een uitzondering is en dat er geen rondleiding gepland staat !! Ik heb dan maar maar zoveel mogelijk foto’s van buitenaf gemaakt. Trouwens zo’n stadion blijft toch indrukwekkend ... Iets mooier dan de Bosuil (RAFC).

Dan maar hopen dat het ‘Toyota Center’ meer succes geeft. Dit is het stadion van de ‘Houston Rockets’ ... Het basketbal-team (NBA). Maar nee hoor ... ook geen toegang daar. Zelfs de shop is   uitzonderlijk gesloten vandaag :-(.
Misschien toch omdat het de 13de is vandaag ... !!

Onderweg hebben we allerlei vreemde verklede figuren tegengekomen ... en blijkbaar is er in het ‘Convention Center’ een bijeenkomst van stripverhaal-figuren (Comics).
Je kan niet geloven hoeveel moeite ze hier doen om met hun kledij en schmink op iemand te lijken !!
Gewoon subliem soms.

We gaan het Houston-bezoek afsluiten in een shopping-centertje ... ‘La Galleria’.
Zoals alles in Amerika moet het groot zijn ... en dit is niet anders, monsterlijk groot !!!!
De 1ste verdieping is niet voor onze portefeuille ... Yves Saint Laurent, Cartier, Jimmy Shoo, Chanel, ...
De andere verdiepingen is normaal, maar zooooo groot ... je kon letterlijk het einde niet zien van een gang. We mogen er geen foto’s maken voor de veiligheid, zei een agent op een ‘segway’ !

Als we terug in’t hotel zijn, waren we te moe ombuiten te gaan eten ... hebben onszelf dus verwend met eten te laten brengen.
Morgen rijden we naar San Antonio waar ik had gehoopt om een NBA-match te bekijken maar het mag niet zijn ... :-( ... Met al deze relatieve ‘tegenslag’ blijft onze reis zalig :-)

Hear you tomorrow, kids.

1. Karine:
    14 mei 2017
    jullie zien er allebei heel goed uit matekes!mor dianake,k vind a eigen autoke toch beter bij a passen zene!hihi.tot morgen! hopelijk wegen de kilometerkes nog ni te hard door!
  2. Leen:
    15 mei 2017
    Amai wart had Diana een flinke jongen aan haar armpje hangen ;-) ;-)
  3. Leen:
    15 mei 2017
    amai wat had Dianake een knappe man aan haar handje hangen ;-) ;-)