Dag 14

14 mei 2017 - San Antonio, Texas, Verenigde Staten

Dag 14 – zondag 14 mei 2017

Beste vrienden,

Vandaag verlaten we Houston om naar de ‘meest westerse’ stad van onze reis te rijden ... namelijk San Antonio, Texas. We rijden ook weg van de kust, we zullen ze deze reis niet meer teurg zien, de Golf van Mexico.
Op de kaart van onze reisblog is vermeld dat we nu bijna 2000km hebben gedaan maar daar mag je nog 10% bijtellen ... want we rijden soms nog wat rond om ergens een bezienswaardigheid of zo te gaan bekijken.

Het is een rit 340km vandaag. Als we aan de stadsgrenzen komen, valt meteen op dat er geen skyline is zoals bij andere grote steden in Amerika. Dit komt vooral omdat San Antonio heel ‘mexicaans’ is. Deze stad was namelijk ooit van Mexico geweest zoals de ganse staat Texas.

Dat zien we ook als  naar de ‘Market Square’ wandelde. Een prachtige markt met vooral mexicaanse winkeltjes en eet- drinkplaatsen. Het ene nog mooier als het volgende. Met een echte mexicaanse ambiance, muziek, sfeer, ... gewoon superleuk !!!
Na onze wandeling zijn we aan’t mooie zwembad gaan liggen om een beetje te genieten van de zon.
Het weer is vandaag ook weer heel goed. 33°C en een blauwe wolkloze lucht.

Ons hotel (Holiday Inn) heeft zelf ook een restaurant, dus zijn we daar gaan genieten van een lekkere hamburger. Morgen gaan we downtown bezoeken.

Tot morgen, liefste vrienden ...

1. Wim Vervekken:
    15 mei 2017
    Wat een diversiteit van culturen, fauna en flora tijdens je rit van 2000km.
    Het is er echt een melting pot, plezant om lezen en te kijken.
  2. Karine:
    15 mei 2017
    awel rudi,da staat u goe sè,zone chique hoed!van zo'n kleurrijke stad,daar word je echt vrolijk van!till tomorrow .
  3. Luc en Jeanneke:
    16 mei 2017
    Ja rudi die hoed sta je goed nu nog een paard op de kop tikken.
    Patrick zijn apartement is verkocht aan neef van zijn stiefmoeder voor spotprijs van
    185000 notaris wou het inhouden maar vader zij dat het goed was. Amuseer jullie nog op deze prachtige reis. JE BEST NEIGHBORS