Dag 4
4 mei 2017 - Vicksburg, Mississippi, Verenigde Staten
Dag 4 = donderdag 4 mei 2017
Geliefkoosde vrienden,
Bedankt voor jullie lieve en toffe reacties. Mijn vrouwke heeft nooit de behoefte gehad om op foto’s te staan en dat respecteer ik, maar we zullen ons best doen J
Dat roltrappeke zal voor Luc niks zijn geweest J
Het weer zal vandaag minder zijn, 15°C en af en toe regen. Dat moeten we er maar bij nemen soms, hopelijk niet teveel.
We moeten richting Vicksburg, Mississippi vandaag, ongeveer 360km.
Onderweg zijn we weeral de staatsgrens overgegaan, van Alabama naar Mississippi deze keer. Telkens je een nieuwe staat binnenrijdt is er een ‘visitor-centre’ naast de snelweg om allerlei informatie te bekomen. Altijd heel vriendelijke mensen en heel interessant.
Ons plan is om in Jackson (hoofdstad van Mississippi) en een paar bezienswaardigheden te bezoeken maar door het weer viel dit in het water. Dan zijn we maar gaan shoppen in een enorm groot shoppingcenter net voorbij Jackson.
Morgen in Vicksburg gaan we het National Military Park bezoeken. Een open museum over de burgeroorlog. Daar zie ik naar uit.
Vandaag moest ik tanken en ik weet van vorige keer (in 2014) dat het hier belachelijk goedkoop is.
Plusminus 0,53€/liter benzine. Want als je in Amerika een auto huurt is het altijd een wagen met benzine. Diesel is hier trouwens duurder dan benzine.
Ik heb me dus helemaal laten gaan tijdens het tanken ;-) . Voor het volledige bedrag van 30$ was hij terug vol.
Eens aangekomen in Vicksburg zijn we in ons hotel ingecheckt en zijn we naar de Walmart gegaan. Deze is echt niet normaal hier. Nog nooit heb ik zo’n monsterlijk groot warenhuis gezien !!!!
Ik was al in een Walmart geweest maar deze is echt niet normaal in Vicksburg. Blijkbaar verkopen ze ook geweren !!!
Daar zagen we ook dat eindelijk de nieuwe wijn van ons Diana te koop is !!! (zie foto)
Als dit goed verkoopt blijven we misschien wel hier...
Maar het hoogtepunt van de dag lag ’s avonds. We zijn gaan eten in ‘10south’. Een restaurantje op de 10de verdieping (geen probleem voor nonkel Rudi) met uitzicht over Vicksburg en de mississippi (zie foto’s – zelfs eentje van ons samen met de mississippi op de achtergrond). Kortweg prachtig en de lekkerste burgers die we al ooit gegeten hebben.
Een muzikant die vanavond country-muziek bracht ... Zalige avond !!!
Tot morgen, kids !!

tot morgen vrienden,groetjes ook van raf en denny veel plezier gewenst